Intrebari frecvente

Cum se calculeaza Net Index?

Net Index se calculeaza pe baza numarului de afisari ale site-urilor contorizate de trafic.ro. Indicele este de tip Laspeyres si se calculeaza saptamanal (in prima zi a saptamanii pentru saptamana incheiata) si lunar (in prima zi a lunii pentru luna incheiata), metoda de calculare fiind similara cu cea a indicilor bursieri. In calcularea indicelui au fost luati in considerare si factorii perturbatori care ar putea afecta valoarea acestuia.

La ce ma ajuta Net Index?

Net Index te ajuta sa te raportezi la un sistem de referinta unic si obiectiv atunci cand evaluezi performanta site-ului tau.

Cum il folosesc?

In functie de graficul afisat, poti vedea tendinta evolutiei internetului romanesc. Pe axa verticala sunt calculate afisarile, iar pe axa orizontala ai enumerate saptamanile. Principala variabila a Net Indexului o reprezinta numarul afisarilor pe saptamana. Poti vedea atat evolutia la nivel general, lunar, cat si saptamanal. Il poti folosi pentru a corela anumite evenimente din offline cu tendinta din online si pentru a trage anumite concluzii in legatura cu activitatea de pe internet si business-ul tau online.

Cat de des se actualizeaza?

Net Index se actualizeaza saptamanal si lunar, valorile afisate fiind cele pentru saptamana, respectiv luna precedenta. Datele sunt actualizate in prima zi de dupa incheierea perioadei de raportare.

Este afectata pozitia mea din trafic.ro?

Pozitia din trafic.ro nu este afectata. Indicele se calculeaza in functie de numarul de afisari din categorie reprezentand o valoare obiectiva a unei tendinte. In functie de acest indice iti poti valorifica pozitia din trafic.ro si sa te adaptezi la ceea ce este cel mai cautat in momentul respectiv. Daca detii mai multe site-uri inscrise in trafic.ro stii pe care sa-l valorifici la momentul respectiv.

De ce este important Net Index?

Net Index este important pentru ca da o valoare unei informatii pana acum nedisponibile si foarte cerute. In functie de variabile poti trage anumite concluzii cu privire la evolutia evenimentelor din online si offline si le poti include in activitatile tale de business. Pe scurt, Net Index reprezinta un indice bursier al online-ului.

Cine poate folosi Net Index?

Net Index este disponibil in mod gratuit tuturor, atat celor care sunt inscrisi, cat si celor care nu sunt inscrisi in trafic.ro.

Cum pot accesa arhivele Net Index?

Istoricul Net Index contine valorile inregistrate din octombrie 2000 si pana in prezent, pe saptamani si luni calendaristice. Poti accesa istoricul aici.

Cum pot vedea Net Index-ul pentru o anumita categorie?

Poti consulta oricand evolutia Net Index pentru fiecare categorie aici si selectand categoria dorita cu ajutorul meniului din header-ul paginii.

Pot sa raportez site-ul meu la Net Index?

Momentan aceasta optiune nu este disponibila. In curand vei putea compara trendul global al internetului romanesc cu trendul propriului site. Aceasta dezvoltare viitoare iti va aduce foarte multe beneficii pe care le vom detalia la momentul respectiv.